Pige med blomstervindmølle

Skift energiselskab og få energi til indkøbspris

Hos Gasel kan du få energi til indkøbspris. Det er muligt, fordi vi sælger vores el og gas til samme pris, som vi selv giver for den. Derudover betaler du kun 1 krone om dagen for vores håndtering af el - og 2 kroner om dagen, hvis du er gaskunde.

Tænd lyskæderne med et øje på strømforbruget

Julen er en hyggelig tid, og for mange er julehygge lig med en masse lyskæder. Inde og ude, på træer og buske og rundt på altaner og i tagrenden rundt om huset. Og for mange har perioden med lyskæder udviklet sig til at vare i mange af årets mørke måneder.

Den tendens har naturligvis en bagside, fordi det kan ses på elregningen, så her er fire simple råd til, hvordan du kan julehygge uden at elmåleren galoperer hurtigere end Rudolf og de andre rensdyr.

Skift til LED
Det måske mest oplagte spareråd er at skifte lyskæden med glødepærer ud med en lyskæde med LED-pærer. Ifølge SparEnergi.dk kan du faktisk spare hele 80 procent af regningen på den måde.

Brug tænd/sluk-ur
Mange har lyskæderne tændt døgnet rundt – også, når de ikke kan nyde lyset, fordi de sover eller er på arbejde. Her kan et tænd/sluk-ur spare dig for mange penge, for reelt kan man nøjes med at have lyskæderne tændt i 6-8 timer dagligt og dermed reducere strømforbruget med mellem 66-75 procent.

Lavere watt lig med lavere forbrug
Når du skal ud og købe lyskæder, bør du kigge efter hvor mange watt, lyskæden bruger. Lavere watt giver nemlig lavere forbrug, og mens en LED-lyskæde typisk bruger 5 watt, bruger en lyskæde med glødepærer ofte 35 watt.

Hold øje med elmåleren
Endelig kan det – også hen over julen – være en god idé at holde øje med elforbruget. Det kan du som bekendt gøre på vores forbrugsapp, og det viser sig, at folk, der følger deres forbrug, over tid sparer penge – alene af den grund, at de pludselig bliver bevidste om forbruget. Du kan læse om forbrugsappen her.