Strand Storebæltsbro

Det får du:

  • El til indkøbspris
  • Gennemskuelige priser
  • Grøn strøm fra vindmøller
  • Rabat på forlystelser og dyreparker
  • Følg dit elforbrug på vores app
  • Gode spareråd

Har du et gennemsnitligt elforbrug?

Måske har du svært ved at vurdere, om din husstand har et gennemsnitligt elforbrug eller ej, når elregningen dumper ind ad brevsprækken. For hvad skal du sammenligne med? Og hvad er et gennemsnitligt forbrug af el? Det vil Gasel gerne hjælpe dig med at få svar på.

Dit elforbrug afhænger først og fremmest af, hvilken bolig du bor i, og hvor mange personer der er i husstanden. Derudover påvirker dine vaner naturligvis også størrelsen på dine regninger: Lader du ofte lyset stå tændt og har du gamle hvidevarer med et højt energiforbrug, vil du for eksempel typisk bruge mere strøm end gennemsnittet.

 

Få et lavere gennemsnitligt elforbrug

Ifølge Dansk Energi er et gennemsnitligt elforbrug for en dansker 1.600 kWh strøm om året. Det er dog ikke urealistisk, at du kan skære elforbruget ned til omkring 1.000 kWh/år pr. beboer i husstanden.

Hvis du bor alene, vil besparelsen dog være en smule mindre. Det skyldes, at der er dele af boligens strømforbrug, som er nogenlunde konstant uanset antallet af personer i husstanden. Det gælder for eksempel elforbruget til køleskab, fryser, ovn og fjernsyn.

Uanset om du bor alene eller sammen med andre, kan vores el-spareråd måske inspirere dig til at få et lavere gennemsnitligt strømforbrug i din husstand. 

Se dem her.

 

Gennemsnitligt elforbrug i lejlighed og hus

Det væsentligste parameter, i forhold til dit elforbrug, er din boligform. Bor du i et hus eller en lejlighed, og hvor stor er boligen? Det spiller også ind, hvor mange personer der er i husstanden, og om der er store børn.

Vi har lavet et skema, der viser det gennemsnitlige elforbrug i en lejlighed og et hus af forskellig størrelse. 

Ved at sammenligne dit årlige forbrug med et gennemsnitligt strømforbrug pr. husstand i en bolig af samme størrelse og type, kan du se, om du forbrugsmæssigt ligger over eller under gennemsnittet.

Kender du ikke dit årlige strømforbrug, kan du som kunde hos Gasel finde oplysningerne på Min side.

 

 

Sådan er dit elforbrug fordelt

Størstedelen af dit elforbrug i husstanden bruges til tv og andre underholdningsapparater, som gennemsnitligt står for 35 procent af forbruget. 

Den næststørste post er tøjvask, som 20 procent af husstandens elforbrug går til, mens køleskab og fryser samlet set er ansvarlige for 16 procent af elforbruget i en gennemsnitlig dansk husstand.

I diagrammet herunder kan du se, hvordan er gennemsnitligt elforbrug i en dansk familie er fordelt.


Følg dit elforbrug

Nu har du en fornemmelse af, hvordan et gennemsnitligt forbrug af el ser ud - men hvordan kan du holde øje med dit eget forbrug?

Som kunde hos Gasel er det nemt.

Du kan nemlig følge dit elforbrug time for time på Min side eller ved at downloade vores app.

Det er i øvrigt en god ide at gøre. Kunder der følger deres elforbrug løbende, sparer nemlig penge fordi de får en bedre forståelse for deres forbrugsvaner.

Vil du samtidig kunne forstå din elregning bedre, kan du finde forklaringer til de enkelte poster på din elregning på denne side.