Borgmestergaarden Middelfart

Det får du:

 • El til Indkøbspris + 1 kr. om dagen
 • Gennemskuelige priser
 • Grøn strøm fra vindmøller
 • Rabat på forlystelser og dyreparker
 • Følg dit elforbrug på vores app
 • Gode spareråd


Gode råd til at tale med telefonsælgere 

Nogle elkunder oplever at blive ringet op af telefonsælgere, der gerne vil give dem et godt tilbud på el. Her får du en række gode råd til, hvordan du nemmere kan gennemskue, om der faktisk er tale om et godt tilbud eller ej.

 

Pas på løfter om store besparelser

Din elregning dækker over flere forskellige udgifter. Faktisk er det en relativt lille del af elregningen, der består af udgifter til el. 

14% er betaling for at få strømmen ud til dig via elnettet samt bidrag til udbygning og vedligeholdelse af dette. 55% er afgifter til staten samt moms. Ingen af delene kan elselskaberne stille noget op mod – og det betyder, at det kun er de resterende 31% af elprisen, det er muligt at forhandle prisen på.

I praksis betyder det, at din elregning på årlig basis ikke vil variere meget, uanset hvilket elselskab, der leverer din strøm.

Lover telefonsælgeren dig store besparelser, bør du derfor være på vagt.

 

Ingen kan garantere dig grøn strøm i stikkontakterne

Der findes desværre ikke et særligt elnet til strøm fra vindmøller, og derfor ledes den grønne strøm direkte ind på det samlede fælles elnet. Sådan er det også, når du får grøn strømDet betyder bladenefra Gasel.

Strømmen i dine stikkontakter vil derfor være en blanding af strøm fra både vindmøller, solceller, kulkraftværker og biobrændselsanlæg. Uanset hvilket elselskab du vælger.

Hos Gasel kan vi dog altid garantere dig, at du bidrager med ren grøn strøm til det danske elnet i samme omfang, som du forbruger. Det foregår ved, at vi opkøber såkaldte oprindelsesgarantier, svarende til den mængde strøm vi sælger. Oprindelsesgarantien udstedes af Energinet og er dit og vores bevis for, at den mængde strøm vores kunder forbruger er produceret af vindmøller.

Det betyder bladene

 

Sig aldrig ja over telefonen

Nogle telefonsælgere er ivrige efter at få din accept med det samme, men du bør altid bede om at få tilsendt tilbuddet og betingelserne på mail. På den måde kan du læse det hele igennem, inden du siger ja til en ny elaftale.
En ting er nemlig billig el  – en anden er betingelserne.

Vær især opmærksom på:
 • Lange bindingsperioder, der gør det svært at komme ud af aftalen igen.
 • Høje abonnementspriser, som kompensation for de lave elpriser.
 • Skjulte gebyrer, der gør din månedlige regning større, end du havde regnet med.
  Når du beder om at få tilsendt tilbuddet, så fortæl samtidig telefonsælgeren, at du selv vender tilbage på mail, hvis du er interesseret.

Vil du gerne fremadrettet undgå at blive ringet op af telefonsælgere, kan du tilmelde dig Robinsonlisten på Borger.dk. Den beskytter dig mod uopfordrede henvendelser fra sælgere. Du skal dog være opmærksom på, at sælgerne gerne må ringe dig op, hvis du har givet dit direkte samtykke til dette. For eksempel hvis du har deltaget i en konkurrence online.