Grøn strøm
Fra danske solceller

Ingen skjulte gebyrer eller tillæg

Det er nemt at gøre en forskel

  • Gør en forskel for miljøet
  • Vedvarende grøn energi
  • Danske solceller
  • Du betaler kun den aktuelle børspris + 10 øre/kWh

Gasel er en del af noget større

Gasel er et selvstændigt brand i Energi Fyn koncernen, der er et af Danmarks største energiselskaber. Når du vælger Gasel som leverandør af grøn energi, vælger du således også en leverandør med årtiers erfaring indenfor energiforsyning og god kundeservice.

Som kunde hos Gasel er du med til at sikre en lavere CO2-udledning

Hos Gasel tilbyder vi kun grøn strøm. Det betyder, at du helt automatisk er med til at sikre et lavere CO2-udslip. Med vores app fra Energi Fyn får du en hurtig og gennemskuelig oversigt, hvor du kan følge dit forbrug helt ned på timebasis.

Hent app’en her:


Gasel er din garanti for grøn strøm fra solceller

Når du køber strøm fra Gasel er du med til at gøre en forskel for klimaet. Strømmen i din stikkontakt, er som den plejer at være - en blanding af strøm produceret af bode solceller, vindmøller. kulkraftværker og biobrændselsanlæg. Men vi garanterer dig, at dit årlige elforbrug bliver dækket af grøn klimavenlig strøm produceret af solceller. Det sker ved, at Gasel køber en oprindelsesgaranti på dine vegne, svarende til netop dette forbrug. Garantien udstedes af Energinet.

Hvordan “fungerer“ grøn strøm

Når først den producerede strøm fra solceller ledes ind i det samlede elnet, er det svært at holde styr på, hvor strømmen i dine stikkontakter kommer fra.

Strøm er strøm – og den elektricitet, der er i elnettet, er en blanding af strøm fra flere energikilder: Solceller, vindmøller, brændselsanlæg og kulkraftværker.

Vi benytter oprindelsesgarantier

De såkaldte “oprindelsesgarantier“ er din sikkerhed for, at en given mængde strøm er produceret af solceller. Forbruger du f.eks. 2.000 kWh om året, opkøber vi hos Gasel en oprindelsesgaranti på dine vegne, svarende til netop dette forbrug. 

På den måde ved du, at det antal kWh, din husstand har forbrugt, dækkes af grøn strøm fra danske solceller.

Hvad er en el-deklaration?

Når vi sælger el til børspris til dig, køber vi oprindelsesgarantier hos Energinet. De er et bevis på, at der bliver leveret samme mængde strøm fra solceller til det fælles elnet, som den mængde, vi sælger til dig – eller sagt med andre ord: Når du bruger et givent antal kWh, garanterer vi, at der bliver tilført samme mængde solcellestrøm til elnettet.

Se el-deklarationen for vores strøm  

Hvad betyder “bladene”?

Gasels produkter har ét blad i bladmærkningen. Det betyder, at du bidrager med grøn strøm til elnettet i samme omfang som det, du forbruger.

Forbrugerombudsmanden har indført en mærkningsordning, der skal gøre det lettere, at gennemskue hvilke elprodukter der er grønne.

Læs mere om “bladene“