Værd at vide

Her finder du de seneste nyheder og værd at vide-artikler om el.

 

 

Differentierede elpriser

Udgivet d. 30.01.2023 af Gasel

Elprisen er sammensat af flere elementer end blot selve prisen pr. kWh. Uanset hvilket elselskab du er kunde hos, betaler du også afgifter til staten, moms og for at få strømmen transporteret frem til dig - de såkaldte nettariffer. Hvor meget du betaler i nettarif afhænger af, hvornår på døgnet, du forbruger din el.

 


Hvor kommer strømmen fra?

Udgivet d. 22.10.2022 af Gasel

Den strøm, vi bruger i Danmark, stammer fra forskellige produktionskilder. Men hvor kommer den strøm, du bruger i dit hjem, fra? Og hvordan kommer den fra vindmøllerne og hjem til dig? Det gør vi dig klogere på.

Læs mere

 


Bliv klogere på din elregning

Udgivet d. 10.05.2022 af Gasel

Hos Gasel tror vi meget på god kundeservice. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at forstå din elregning.

Læs mere

 


Hvornår er strøm billigst?

Udgivet d. 15.10.2021 af Gasel

Som kunde hos Gasel får du altid strøm til indkøbspris og er derfor sikker på, at du ikke betaler mere pr. kWh, end vi selv giver for den.
Prisen på strøm varierer dog. Fra dag til dag og fra time til time. Her kan du læse hvorfor, samt hvornår strøm er billigst.

 


Gode råd til at tale med telefonsælgere

Udgivet d. 10.06.2021 af Gasel

Nogle elkunder oplever at blive ringet op af telefonsælgere, der gerne vil give dem et godt tilbud på el. 
Her får du en række gode råd til, hvordan du nemmere kan gennemskue, om der faktisk er tale om et godt tilbud eller ej.

 


Hvilken pære skal jeg vælge?

Udgivet d. 19.01.2021 af Gasel

En LED-pære er ikke bare en LED-pære og der findes pærer med både forskellige lysstyrke og farvetone til alle hjemmets lamper. Men hvilken pære skal du vælge til hvilken lampe? Bliv klogere her!

 


En tredjedel kender ikke deres elforbrug

Udgivet d. 20.08.2020 af Gasel

30% af de danske elkunder kender ikke deres elforbrug. Er du en af dem? Her kan du se, hvor nemt det er at blive klogere på dine elvaner og dit strømforbrug – og hvor mange penge du kan spare ved at blive en bevidst el-forbruger.

 


Det er ikke nok at strømmen er grøn

Udgivet d. 20.08.2020 af Gasel

Det er vigtigt at strømmen er grøn – men det er også vigtigt, at servicen og prisen er god. Hos Gasel får du det hele. Og mere til! Læs om alle dine kundefordele her.

Læs mere

 


Er du blandt vores miljøbevidste kunder?

Udgivet d. 07.07.2020 af Gasel

3 ud af 4 el-kunder er opmærksomme på at spare på strømmen. Er du en af dem? Så får du her endnu flere tips til, hvordan du får et lavere strømforbrug og dermed både skåner din pengepung og miljøet.

 


Spar på dit strømforbrug til lyskæder og julebelysning

Udgivet d. 8.10.2019 af Gasel

Det kan ses på elregningen, når du tænder for din vinterbelysning. Her får du derfor fire simple råd til, hvordan du kan skrue op for din julebelysning og julehygge, uden at elmåleren galoperer hurtigere end Rudolf og de andre rensdyr.

Læs mere

 


Hvad er en kWh? Bliv klogere på kilowatt, kilowatttimer og dit elforbrug

Udgivet d. 1.10.2019 af Gasel

I forbindelse med dit elforbrug tales der om kWh, men hvad er en kilowattime? Hvad dækker betegnelsen over, og hvad kan du bruge din viden om området til i din hverdag? Det kan du blive klogere på her.

Læs mere

 


Hvor meget strøm producerer en vindmølle? 

Udgivet d. 26.08.2019 af Gasel

De fleste af os ser de høje, næsten majestætiske vindmøller i landskabet dagligt – eller aner dem i horisonten, når vi færdes ved kysten. Men hvor mange vindmøller er der i Danmark? Hvor høj er landets største – og hvor meget strøm kan en vindmølle egentlig producere?

Læs mere

 


Hvor meget strøm kommer fra vindmøller?

Udgivet d. 26.08.2019 af Gasel

Vidste du, at Danmark har indtaget den europæiske førsteplads, når det kommer til hvor høj en andel af landets strømforbrug, der dækkes af vindmøllestrøm? Se hvor mange procent, der er tale om – og følg med i produktionen af vindmøllestrøm live.

Læs mere

 


Hvor meget strøm bruger en husstand?

Udgivet d. 09.08.2019 af Gasel

Når du gerne vil vurdere, om din egen husstands energiforbrug er højt eller lavt, har du brug for noget at tage udgangspunkt i. Her kan du se, hvor meget strøm en husstand typisk bruger - og med udgangspunkt i dét energioptimere dit eget hjem.

Læs mere

 


Hvidevarer og strømforbrug

Udgivet d. 09.08.2019 af Gasel

Hjemmets hvidevarer står for op til 50% af det samlede elforbrug i en gennemsnitsfamilie. Derfor er det også særligt i forbindelse med dine hvidevarer, du kan opnå besparelser på dit strømforbrug. Her kan du se en oversigt over, hvor meget strøm de enkelte hvidevarer bruger.

Læs mere

 


Indeklima og strømforbrug

Udgivet d. 09.08.2019 af Gasel

I denne artikel får du mere viden om, hvor meget strøm de enkelte elementer i boligen anvender, når målet er et godt indeklima. Det drejer sig blandt andet om varmekilder, belysning og ventilation.

Læs mere

 


Elektronik og strømforbrug

Udgivet d. 09.08.2019 af Gasel

Op mod 40% af hjemmets strømforbrug anvendes på små og store elektriske apparater. Her får du en oversigt over, hvor meget strøm hver enkelt type elektronik bruger - fra din støvsuger til din smartphone.

Læs mereBruger du mere el end gennemsnittet?

Udgivet d. 04.06.2019 af Gasel

Måske har du svært ved at vurdere, om dit forbrug er højt eller lavt, når elregningen dumper ind ad brevsprækken. For hvad skal du sammenligne med? Og hvad er et gennemsnitligt forbrug? Det vil Gasel gerne hjælpe dig med at få svar på.

Læs mere

 


Sådan skruer du ned for dit elforbrug

Udgivet d. 26.04.2019 af Gasel

Når du bruger strøm, udleder du også CO2. En del elproduktion stammer nemlig fra kul- og naturgasfyrede kraftværker.

Læs mere

 


Få billigere el i sommerhuset

Udgivet d. 14.03.2019 af Gasel

Fredag 1. februar var en glædelig dag for sommerhusejere og folk med ferieboliger. 

Læs mere

 


Følg dit forbrug og spar penge

Udgivet d. 10.12.2018 af Gasel

Når du er kunde hos Gasel, kan du følge dit elforbrug time for time. Og det giver god, økonomisk mening. 

Læs mere

 


Er dine radiatorer vinterklar?

Udgivet d. 25.10.2018 af Gasel

Det kolde vejr betyder, at du igen skal have gang i dine radiatorer, men har du styr på, om du bruger dine radiatorer rigtigt? Forkert brug kan komme til at koste dig unødvendigt mange penge. Følg Gasels råd til, hvordan du bruger dine radiatorer bedst. 

Læs mere

 


Masser af spareråd fra vores kunder

Udgivet d. 25.10.2018 af Gasel

Der bliver sparet masser af penge på el, vand og varme hos Gasels kunder. 

Læs mere

 


Pak Gasel ned i flyttekassen

Udgivet d. 18.09.2018 af Gasel

Vi ved godt, at der er meget at tænke på, når du skal flytte. Og det er også vigtigt at huske, at give Gasel besked, når du flytter.

Læs mere

 


Vinderne af sommerkonkurrencen er fundet

Udgivet d. 14.06.2018 af Gasel

I april satte vi gang i vores sommerkonkurrence om to gavekort til en værdi af 5.000 kr. til henholdsvis Bilka og Novasol 

Læs mere

 


Spar penge i sommervarmen

Udgivet d. 14.06.2018 af Gasel

Selvom elforbruget generelt er lavere om sommeren end om vinteren, så kan du sagtens spare yderligere penge på elregningen i de varme sommermåneder med disse tre simple energisparetips. 

Læs mere

 


Spar på energien til dit køleskab og fryser

Udgivet d.17.04.2018 af Gasel

Du kan nemt spare på energien til dit køleskab og din fryser. Vi danskere bruger i gennemsnit 14 % af vores strøm på køl og frys, så der er meget at spare ved at tænke energi

Læs mere

 


Nu kan du også få grøn strøm til indkøbspris

Udgivet d. 01.03.2018 af Gasel

Hos Gasel kan du nu vælge at skifte til grøn strøm fra vindmøller. Det er samme enkle og gennemskuelige koncept, som du kender. Forskellen er, at vi garanterer dig, at dit årlige elforbrug bliver dækket af 100 procent grøn strøm produceret af vindmøller

Læs mere

 


Tre tips til en grønnere og billigere tøjvask

Udgivet d. 01.03.2018 af Gasel

Elregningen må gerne være lav – både for din og miljøets skyld. Her får du tre tips til, hvordan du gør tøjvasken billigere og mere miljøvenlig.

Læs mere

 


Flexafregning på el

Udgivet d. 01.03.2018 af Gasel

Fra den 1. december 2017 har de første private elkunder og mindre virksomheder mulighed for at gå over til flexafregning og få deres elforbrug afregnet på timebasis.

Med flexafregning får du som elkunde mulighed for at blive afregnet for dit faktiske elforbrug time for time. Det betyder, at du vil kunne spare penge ved at flytte dit forbrug til tidspunkter, hvor elprisen er lav - typisk om natten, og når vinden blæser.

Læs mere

 


 

Energisparetips og gode råd til energioptimering

Hos Gasel har vi masser af viden omkring energibesparelser, som vi gerne deler med dig.

Selvom du får el til indkøbspris, giver det stadig mening at spare på energien - både for pengepungens og miljøets skyld.

Her på siden samler vi vores artikler med gode råd og tips om energibesparelser i din bolig.

 

Mere end blot energisparetips

Udover råd og tips til energibesparelser, kan du også læse relevante nyheder indenfor energiforsyningsområdet, som har betydning for dig som forbruger af el.

Vi guider dig også, når du har brug for hjælp til at forstå din elregning. Det samme gælder, hvis du gerne vil følge dit aktuelle elforbrug for at vurdere, om din spare-indsats har haft den ønskede effekt.

Du finder alle artiklerne herover og vi tilføjer løbende nye energisparetips.