Bliv klogere på
strøm, priser 
og Gasel

Vi har samlet en lang række relevante artikler med information og nyttig viden om alt indenfor energi.

Hvor kommer strømmen fra?

Den strøm, vi bruger i Danmark, stammer fra forskellige produktionskilder. Men hvor kommer den strøm, du bruger i dit hjem, fra? Og hvordan kommer den hjem til dig? Det gør vi dig klogere på.

Læs mere

 


 

Hvad er elafgiften?

Når du betaler din elregning, betaler du også en afgift til staten. Det gælder, uanset hvilken elleverandør du vælger.

Læs mere

 


 

Bliv klogere på din elregning

Hos Gasel tror vi meget på god kundeservice. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med at forstå din elregning.

Læs mere

 


 

Hvornår er strøm billigst?

Som kunde hos Gasel får du altid strøm til børspris og er derfor sikker på, at du ikke betaler mere pr. kWh, end vi selv giver for den.
Prisen på strøm varierer dog. Fra dag til dag og fra time til time. Her kan du læse hvorfor, samt hvornår strøm er billigst.

 


 

Hvilken pære skal jeg vælge?

En LED-pære er ikke bare en LED-pære og der findes pærer med både forskellige lysstyrke og farvetone til alle hjemmets lamper. Men hvilken pære skal du vælge til hvilken lampe? Bliv klogere her!

 


 

Er du blandt vores miljøbevidste kunder?

3 ud af 4 el-kunder er opmærksomme på at spare på strømmen. Er du en af dem? Så får du her endnu flere tips til, hvordan du får et lavere strømforbrug og dermed både skåner din pengepung og miljøet.

 


 

Spar på dit strømforbrug til lyskæder og julebelysning

Det kan ses på elregningen, når du tænder for din vinterbelysning. Her får du derfor fire simple råd til, hvordan du kan skrue op for din julebelysning og julehygge, uden at elmåleren galoperer hurtigere end Rudolf og de andre rensdyr.

Læs mere

 


 

Hvad er en kWh? Bliv klogere på kilowatt, kilowatttimer og dit elforbrug

I forbindelse med dit elforbrug tales der om kWh, men hvad er en kilowattime? Hvad dækker betegnelsen over, og hvad kan du bruge din viden om området til i din hverdag? Det kan du blive klogere på her.

Læs mere

 


 

Hvor meget strøm kommer fra vindmøller?

Vidste du, at Danmark har indtaget den europæiske førsteplads, når det kommer til hvor høj en andel af landets strømforbrug, der dækkes af vindmøllestrøm? Se hvor mange procent, der er tale om – og følg med i produktionen af vindmøllestrøm live.

Læs mere

 


 

Hvor meget strøm bruger en husstand?

Når du gerne vil vurdere, om din egen husstands energiforbrug er højt eller lavt, har du brug for noget at tage udgangspunkt i. Her kan du se, hvor meget strøm en husstand typisk bruger - og med udgangspunkt i dét energioptimere dit eget hjem.

Læs mere

 


 

Hvidevarer og strømforbrug

Hjemmets hvidevarer står for op til 50% af det samlede elforbrug i en gennemsnitsfamilie. Derfor er det også særligt i forbindelse med dine hvidevarer, du kan opnå besparelser på dit strømforbrug. Her kan du se en oversigt over, hvor meget strøm de enkelte hvidevarer bruger.

Læs mere

 


 

Elektronik og strømforbrug

Op mod 40% af hjemmets strømforbrug anvendes på små og store elektriske apparater. Her får du en oversigt over, hvor meget strøm hver enkelt type elektronik bruger - fra din støvsuger til din smartphone.

Læs mere 

Bruger du mere el end gennemsnittet?

Måske har du svært ved at vurdere, om dit forbrug er højt eller lavt, når elregningen dumper ind ad brevsprækken. For hvad skal du sammenligne med? Og hvad er et gennemsnitligt forbrug? Det vil Gasel gerne hjælpe dig med at få svar på.

Læs mere

 


 

Få billigere el i sommerhuset

Fredag 1. februar 2019 var en glædelig dag for sommerhusejere og folk med ferieboliger. 

Læs mere

 


 

Er dine radiatorer vinterklar?

Det kolde vejr betyder, at du igen skal have gang i dine radiatorer, men har du styr på, om du bruger dine radiatorer rigtigt? Forkert brug kan komme til at koste dig unødvendigt mange penge. Følg Gasels råd til, hvordan du bruger dine radiatorer bedst. 

Læs mere

 


 

Masser af spareråd fra vores kunder

Der bliver sparet masser af penge på el, vand og varme hos Gasels kunder. 

Læs mere