Roser dansk have

Har du spørgsmål?

Her finder du svar på nogle af de mest stillede spørgsmål.

Finder du ikke hvad du søger, er du velkommen til at kontakte vores kundecenter på telefon 70 20 35 70.

 

 

 

Ny kunde

 • Gasel leverer i hele landet

  Du kan blive kunde hos Gasel, uanset hvor i landet, du bor. Vi leverer nemlig el både øst og vest for Storebælt.

 • Så meget kan du spare

  For at vide hvor stor din besparelse kan blive, skal du kende dit aktuelle energiforbrug og din nuværende pris på el.

  Du kan finde hjælp ved at se dine tidligere regninger eller ved at logge på dit nuværende energiselskabs selvbetjeningsløsning.

  Vores priser på el kan du se her

  Læg derefter 1 krone om dagen til i håndtering.

  Husk at medregne de forskellige afgifter, da disse er ens uanset hvilket energiselskab, du har en aftale med.

  Du er også meget velkommen til at ringe til os på telefon 70 20 35 70, hvis du har brug for hjælp til at finde ud af, hvor meget du kan spare med en aftale hos Gasel.

 • Sådan skifter du til Gasel

  Når du har besluttet dig for at blive kunde hos Gasel, udfylder du blot tilmeldingsformularen her.

  Så sørger vi for at opsige din aftale med din nuværende leverandør.

  Måske beder dit nuværende energiselskab dig om at aflæse din måler. Det skal du selv gøre. Men resten? Det ordner vi.

 • Se indkøbsprisen på el

  Hos Gasel koster el det samme for dig, som vi giver i indkøbspris + 6,25 øre pr. kWh i handelsomkostninger til oprindelsesgarantier for grøn strøm.

  Den aktuelle indkøbspris svinger i takt med udbud og efterspørgsel og bliver således justeret løbende.

  Du kan altid se sidste måneds indkøbspris her på el her.

 • Du har 14 dages fortrydelsesret

  Som nyoprettet kunde hos Gasel har du 14 dages fortrydelsesret fra den dag, du modtager din ordrebekræftelse.

  Ønsker du at trække din tilmelding tilbage, kan du derfor indenfor fristens udløb nemt gøre dette. Du sender blot en mail til kundecenter@gasel.dk eller ringer på telefon 70 20 35 70.

  Vi sidder klar mandag-torsdag fra 8.00-16.00 og fredag fra 8.00-15.30. Vi sigter desuden efter altid at besvare din mail indenfor 48 timer.

 • Se hvornår din aftale starter

  Du kan altid se startdatoen for din aftale med Gasel på din ordrebekræftelse.

  Medmindre du er omfattet af en bindingsperiode hos dit nuværende energiselskab, kan vi levere grøn strøm til dig indenfor den løbende måned + 1 måned mere. Tilmelder du dig Gasel i for eksempel midten af april, kan vi således levere strøm til dig fra 1. juni.

  Det er den kortest mulige leveringstid i branchen generelt, når det kommer til skift af energiselskab.

 • Se hvornår du modtager den første regning

  Du modtager din første regning måneden efter, at din aftale med Gasel starter. Her vil du blive opkrævet for dit faktiske elforbrug i den måned, der er gået.

  Er den 1. juni angivet, som startdato for aftalen på din ordrebekræftelse, vil du modtage din første regning omkring den 15. juli. Regningen vil være for dit forbrug i juni og skal senest betales den 1. august.

   

 • Se hvor strømmen kommer fra

  Gasel forhandler grøn strøm fra vindmøller.

  Det sker ved at vi opkøber såkaldte oprindelsesgarantier, svarende til den mængde strøm vi sælger. Garantien udstedes af Energinet i form af et certifikat, der er et bevis på, at den tilsvarende mængde strøm er produceret af vindmøller.

  Vi kan dog ikke sikre dig, at præcis den strøm, der kommer ud af din stikkontakt, er produceret af vindmøller alene. Når strømmen fra vindmøller sendes ud på det fælles el-net, bliver den nemlig blandet med strøm fra andre energikilder som kulkraftværker og biobrændselsanlæg.

  Du bidrager dog altid med ren vindmøllestrøm i samme omfang, som du forbruger. På den måde er du gennem dit el-valg og strømforbrug med til at gøre en forskel for miljøet.

  EL-DEKLARATIONER
  Alle elleverandører har en el-deklaration, der præcis fortæller dig, hvilke energikilder der har været brugt til at producere den strøm, der sælges. Den fortæller dig også, hvordan produktionen påvirker miljøet. Se el-deklarationen for vindstrøm her.

 • Derfor kommer din regning fra Administrationsservice Fyn

  Gasel er en del af Energi Fyn Handel og derfor bruger vi samme system til afregning: nemlig Administrationsservice Fyn A/S.

  Det er også grunden til, at din regning kommer netop herfra.

  Det fremgår dog tydeligt på din regning, at det er dit elforbrug hos Gasel, du er blevet faktureret for.

 • Gasel er også for dig, der bor til leje

  I de fleste tilfælde kan du sagtens blive kunde hos Gasel, selvom du ikke ejer din bolig. Hvis din lejebolig har sin egen elmåler, og din regning sendes særskilt til dig, kan du uden problemer skifte til Gasel.

  Hvis du derimod betaler for din strøm over huslejen, er det din udlejer eller boligforening, der varetager boligens el-aftaler. I dette tilfælde skal du rette henvendelse til dem.

 • Vi opsiger din nuværende el-aftale

  Vi vil gerne gøre dit skift til Gasel så nemt som muligt. Derfor sørger vi for at opsige aftalen hos dit nuværende selskab, når du tilmelder dig hos os.

  Nogle selskaber har dog en bindings- eller opsigelsesperiode på deres aftaler. Det betyder, at du kan være bundet til din nuværende leverandør i nogle måneder frem.

  Du kan imidlertid sagtens indgå en ny aftale med os alligevel. Vi sørger blot for, den først træder i kraft den dato, din bindingsperiode hos dit nuværende energiselskab udløber.

  Vores tilmeldingsformular giver dig i øvrigt mulighed for selv at vælge den dato, din aftale med Gasel skal gælde fra. Ved du allerede nu, at du er omfattet af en bindingsperiode hos dit nuværende energiselskab, kan du således tage højde for dette, når du vælger startdato i formularen.

 • Derfor ringer vi til dig

  Vi ringer kun til dig, hvis du har givet os lov. For eksempel i forbindelse med en kampagne eller en konkret kundetilmelding. Med et telefonopkald kan vi nemlig hjælpe dig bedst muligt, hvis du gerne vil skifte til Gasel.

 • Sådan tilmelder du din lejer

  Er du udlejer, og skal du tilmelde en lejer til el, så har vi brug for at, at du sender os en samtykkeerklæring, hvor din lejer skriver under på, at du må videregive lejers oplysninger til Gasel.

  Hent samtykkeerklæringen her
   
  Du kan hente samtykkeerklæringen her, bede din lejer om at udfylde og sende til os på mail kundecenter@gasel.dk eller via brev.

Eksisterende kunde

 • Faste afgifter på el

  Som forbruger af el er du pålagt en række afgifter fra statens side. Faktisk udgør de mere end halvdelen af den samlede pris på din regning afgifter og moms.

  Disse afgifter er ens, uanset hvilket energiselskab du er tilmeldt.

  Afgifterne reguleres løbende og fastsættes ud fra forskellige kriterier.

 • Sådan bruger du ”Min side”

  ”Min side” er vores selvbetjeningsløsning. Her kan du se dine regninger, følge dit forbrug og melde flytning.

  Du logger nemt på ved at have dit kundenummer og din pinkode klar. Du finder begge dele på din regning.

  Du kan også logge på med dit NemID, hvis du foretrækker dét.

  Gå til Min side

 • Sådan modtager du din regning på e-mail

  Du kan tilmelde din regning til e-mailfakturering ved at logge ind her og rette dine brugeroplysninger. Så modtager du din regning direkte i din mailboks, og du slipper for faktureringsgebyr. 

  Hvis din regning er tilmeldt Betalingsservice, skal du være opmærksom på, at du selv skal afmelde denne service, da regningerne ellers fortsat vil blive sendt til Betalingsservice. Vi har desværre ikke mulighed for at være behjælpelig med at afmelde Betalingsservice.

  Skifter du e-mailadresse er det vigtigt, at du melder dette til os, da du ellers ikke vil modtage din regning. Det er dit ansvar, at vi har den korrekte e-mailadresse.

  Husk at tjekke dit spamfilter og tilføje os til dine kontakter. Afsendermailen er afregning@asfyn.dk.

  Ved tilmelding til e-fakturering sender vi udelukkende fakturaer til din e-mail. Øvrige breve som for eksempel informationsskrivelser eller rykkere, vil du stadig modtage pr. post.

 • Sådan tilmelder du dig betalingsservice

  Betalingsservice er en nem måde at sørge for, at din elregning bliver betalt til tiden. Samtidig slipper du for at modtage en fysisk regning – og kan dermed spare den månedlige omkostning på 27,50 kroner til et girokort.

  Betalingsservicegebyr er pr. 1. januar 2022 kr. 5,82.

  Du kan tilmelde dine regninger til Betalingsservice her.

 • Se dit elforbrug

  Du kan altid se dit elforbrug via ”Min side”, som du finder her.

  Gasel er i øvrigt en del af Energi Fyn Handel og du kan derfor også benytte Energi Fyn’s app til at følge dit elforbrug.

  Download Energi Fyn App i Apple Store her

  Download Energi Fyn App i Google Play her

 • Få rabat på elafgiften

  Bruger du primært el til opvarmning af dit hjem, kan du få rabat på elafgiften.

  For at få reduktion i elafgiften skal din bolig være registreret i BBR-registeret som helårsbolig eller sommerhus, opvarmet med varmepumpe.

  Du ansøger om reduceret elafgift ved at udfylde et ansøgningsskema og sende det til Gasel.

  Download ansøgningsskemaet her.

  Ansøgningsskemaet sendes til kundecenter@gasel.dk. Herefter behandler vi ansøgningen.

  Opfylder din bolig betingelserne, får du fremadrettet rabat på elafgiften pr. kWh på det forbrug, der overstiger 4.000 kWh pr. år.

 • Se vores gebyrer

  Vi vil gerne gøre vores aftaler og priser så gennemskuelige som muligt. Derfor har vi kun ganske få gebyrer – og fælles for stort set alle er, at du i et vidt omfang har mulighed for at undgå dem.

  Betalingsservice

  Når du tilmelder din regning til Betalingsservice, foregår betalingen automatisk og du er dermed sikker på, at din regning altid bliver betalt til tiden.

  Det koster 5,82 kr. pr. regning. Husk at betale dine regninger som hidtil, indtil de fremgår af din betalingsserviceoversigt.

  Udskrift af regningskopier

  Hvis du ønsker et fysisk eksemplar af din regning tilsendt, opkræver vi 50 kroner i gebyr. Alternativt kan du spare gebyret ved selv at hente din regning ned via ”Min Side” og udskrive den derfra.

  Regningsgebyr, hvis du ønsker at betale med girokort

  Hvis du gerne vil have tilsendt et girokort hver måned, koster det 27,50 kroner. Du kan dog spare gebyret ved at tilmelde dig Betalingsservice. Det kan du gøre her.

  Rykkerskrivelser

  Hvis du ikke betaler din regning til tiden, kan du blive pålagt forskellige rykkergebyrer.

  Derudover har vi mindre gebyrer på flytteopgørelser, åbning/lukning i forbindelse med ejendomssalg og ekstraordinære måleraflæsninger foranlediget af kunden selv.

  Se den fulde oversigt over vores priser og de få gebyrer her.

 • Se bindingsperiode og opsigelsesvarsel

  Der er ingen binding på Gasel. Du kan opsige din aftale med 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Det betyder, at du senest skal opsige din aftale den sidste hverdag i måneden. Vil du opsige din aftale pr. 1. juni, skal vi således senest have modtaget din opsigelse den 30. april.

  Er du erhvervskunde har du en bindingsperiode på 12 måneder. Opsiger du aftalen inden da, bliver du opkrævet et gebyr, der skal dække de udgifter, vi har i forbindelse med afvikling af aftalen.

  Din opsigelse af aftalen skal altid ske skriftligt - enten via mail eller brev.

  Se betingelser for privatkunder her

  Se betingelser for erhvervskunder her

 • Få grøn strøm fra vindmøller

  Gasel forhandler udelukkende strøm, der er produceret af vindmøller.

  Som el-kunde hos os får du derfor allerede vindmøllestrøm – garanteret gennem såkaldte oprindelsescertifikater udstedt af Energinet.

  Vi kan dog ikke sikre dig, at præcis den strøm, der kommer ud af din stikkontakt, er produceret af vindmøller alene. Når strømmen fra vindmøller sendes ud på det fælles el-net, bliver den nemlig blandet med strøm fra andre energikilder.

  Du bidrager dog altid med ren vindmøllestrøm i samme omfang, som du forbruger. På den måde gør du gennem dit el-valg og strømforbrug en vigtig forskel for miljøet.

 • Forstå din regning

  Gasel samarbejder med Administrationsservice Fyn i forhold til afregning.  Du vil derfor via dette link kunne finde svar på de fleste af dine spørgsmål vedrørende din regning.

  Du kan også se et eksempel på en regning her.

  Hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os på telefon 70 20 35 70 eller på kundecenter@energifyn.dk.

 • Hvis du flytter

  Uanset hvor du flytter hen i Danmark, kan du tage din aftale med Gasel med dig.

  Hvis du flytter, er det vigtigt, du giver besked til os via Min side. Du hæfter nemlig for elforbruget på din gamle adresse, indtil vi har fået besked om din flytning.

  Du kan melde din flytning til os tidligst 2 måneder inden du flytter – og senest 3 dage efter.

  Det er også senest 3 dage efter indflytningen, du skal aflæse måleren i din nye bolig. På den måde ved både du og vi, hvilket forbrug der er dit og hvilket, der er den tidligere ejers eller lejers. Du aflæser din måler via Min side.

  Cirka 6 uger efter du er fraflyttet din gamle adresse, modtager du en slutopgørelse over elforbruget hér.

  Ring til os på telefon 70 20 35 70, så flytter vi din aftale med dig.