Strand Storebæltsbro

Det får du:

  • El til indkøbspris
  • Gennemskuelige priser
  • Grøn strøm fra vindmøller
  • Rabat på forlystelser og dyreparker
  • Følg dit elforbrug på vores app
  • Gode spareråd

En tredjedel kender ikke deres elforbrug

I juni 2020 fik vi foretaget en analyse af danskernes elforbrug og strømvaner. Analysen blev udarbejdet på baggrund af et spørgeskema og heri angav 30% at de ikke ved, hvor meget el de bruger.

Det er næsten en tredjedel af de danske elforbrugere. Knap halvdelen af disse var imidlertid interesserede i at lære deres elforbrug at kende – og det kan vi godt forstå. Der er nemlig flere fordele i at vide, hvor meget strøm husstanden forbruger.

Det er desuden nemt, når du er kunde hos Gasel.

 

Følg dit elforbrug online – eller i vores app

Vil du tjekke dit elforbrug online kan du let logge på Min side med dit NemId og blive klogere på dit elforbrug.

Endnu nemmere bliver det med vores app, som du altid har lige ved hånden. Med appen kan du dykke ned i din husstands elforbrug, når du alligevel har tid til overs. For eksempel hjemme i sofaen, når du venter på bussen eller bare tager en pause i løbet af dagen.

Appen er gratis og tilbydes i samarbejde med Energi Fyn & Administrationsservice Fyn A/S og kan downloades her:

Download til iPhone
Download til Android

Derfor er det en fordel at kende dit elforbrug

El er for de flestes vedkommende ikke noget, der skænkes mange tanker. Så længe der er strøm i stikkontakterne er vores primære behov og krav til vores el-leverandør nemlig opfyldt.

Det kan dog også betyde, at vores elforbrug ikke får nogen opmærksomhed - og det er en skam. Når du kender din husstands forbrug af el, har du nemlig mulighed for at vurdere, om det er højere eller lavere end det gennemsnitlige elforbrug i en husstand af samme størrelse.

Den viden kan du bruge til at finde ud af, om du har mulighed for at spare yderligere på strømmen eller om du allerede gør det godt i forvejen.

Bruger du mere strøm end de fleste andre, vil det som regel være et tegn på, at din husstand enten har mange strømslugende apparater eller knapt så gunstige elvaner. Begge dele er dog heldigvis noget, du kan ændre på.

 

Spar på strømmen og spar penge

Når du bruger mere strøm end nødvendigt, påvirker det din økonomi. Faktisk kan forskellen udgøre flere tusinde kroner årligt.

Som kunde hos Gasel får du ganske vist i forvejen billig strøm til indkøbspris, men der er endnu flere penge at spare ved at tænke over dine elvaner.

Det anslås for eksempel at en gennemsnitlig familie kan spare op til 800 kroner om året alene ved at undgå at lade hjemmets elektronik stå på standby – og 4 kroner pr. omgang tørretumbleren kører, hvis du vælger en model der bærer energimærke A+++.

Se flere besparelseseksempler og få konkrete tips til at spare på strømmen i artiklen Energibesparelser i hjemmet.

 

Gode elvaner er også en fordel for miljøet

Som kunde hos Gasel er du garanteret strøm fra vindmøller. Derfor er dine elvaner i forvejen grønne og dermed er dit elforbrug langt mindre miljøbelastende, end hvis din el stammede fra kulkraftværker og biobrændselsanlæg.

Det betyder dog ikke at strømmen fra vindmøller er 100% CO2-neutral. Selve vindmølleproduktionen udleder nemlig CO2 til atmosfæren, ligesom der anvendes råstoffer til fremstillingen af vindmølleelementerne og transporten, opsætningen og vedligeholdelse af vindmøllerne.

Jo færre vindmøller der skal opstilles, udbygges og vedligeholdes jo mindre samlet miljøbelastning, vil energiformen derfor også udgøre. Ved at bruge en mindre mængde strøm i hjemmet vil den vindmøllestrøm der produceres blive udnyttet mere effektivt, så den indirekte CO2-udledning således kan begrænses.

Samtidig arbejdes der konstant på at producere mere energieffektive vindmøller, så miljøet skånes mest muligt på vejen mod en endnu grønnere omstilling, som du allerede bidrager til ved at vælge grøn strøm fra Gasel.