Strand Storebæltsbro

Det får du:

 • El til indkøbspris
 • Gennemskuelige priser
 • Grøn strøm fra vindmøller
 • Rabat på forlystelser og dyreparker
 • Følg dit elforbrug på vores app
 • Gode spareråd

Få billigere el i sommerhuset

Fredag 1. februar 2019 fik sommerhusejere og folk med ferieboliger udsigt til billigere el i sommerhuset.

Denne dag blev det nemlig vedtaget, at elopvarmede sommerhuse og ferieboliger kunne sidestilles med helårsboliger i forhold til strømforbrug.  Dermed fik landets fritidshusejere samme mulighed for nedsat elafgift, som ejere af elopvarmede helårsboliger har haft hidtil.

Med andre ord: Som ejer af en fritidsbolig kan du fremadrettet få nedsat elafgift i dit sommerhus og din feriebolig, når varmekilden er el, varmepumpe eller jordvarme. Dermed kan du se frem til billigere el i fremtiden.

Billigere el i sommerhuse med nedsat elafgift

Helt konkret bliver elafgiften sat ned fra 110,5 øre pr. kWh inkl. moms til 32 øre pr. kWh inkl. moms for den del af det årlige forbrug, der overstiger 4.000 kWh.

De første 4.000 kWh betaler du således afgift af, som du plejer – men resten af dit forbrug får du reduceret elafgift. En reduktion der vil kunne mærkes for de fleste ejere af sommerhuse og fritidsboliger.

Har du for eksempel et sommerhus, som du bruger gennem hele året – og den primære opvarmningskilde er elvarme – bruger du typisk omkring 5.000 kWh om året. Med de nye regler giver det fremover en årlig besparelse på omkring 780 kr. 

Er du den heldige ejer af et luksussommerhus med pool, og er du flittig bruger af sommerhuset året rundt, er elforbruget naturligvis endnu højere. Dermed kan du spare endnu mere med nedsat elafgift i sommerhuset. Helt op imod 5.000 kr. årligt.

Sådan får du nedsat elafgift i dit sommerhus

Når du ønsker nedsat elafgift i sommerhuset, skal du først og fremmest sørge for, at dit sommerhus eller feriebolig er registreret som opvarmet med el, varmepumpe eller jordanlæg hos BBR – det landsdækkende Bygnings- og Boligregister. 

Det kan du tjekke online her.

Det er også på samme side, du kan rette eventuelle oplysninger om din fritidsbolig ved at logge ind med dit NemID. Har du brug for hjælp til processen, er du meget velkommen til at ringe til os på 70 20 35 70.

Når du er sikker på, boligen er registreret korrekt, kan du påbegynde din ansøgning om nedsat elafgift i dit sommerhus. Det gør du på følgende måde:

 • Kontakt os på telefon 70 20 35 70 eller send en mail til kundecenter@gasel.dk og fortæl os, at du ønsker at ansøge om nedsat elafgift i dit sommerhus.
 • Udfyld det skema, som vi efterfølgende sender til dig – eller download det her.
 • Send skemaet til godkendelse hos Teknisk Forvaltning i den kommune, sommerhuset er beliggende i.
 • Når du får det godkendte skema retur, sender du det til os.
 • Herefter får du nedsat elafgift i dit sommerhus fra den dato, kommunen har oplyst på skemaet.

Du kan få nedsat elafgift i dit sommerhus med tilbagevirkende kraft – dog kun fra den 1. februar 2019 hvor lovændringen trådte i kraft.

Har du brug for hjælp til din ansøgning om reduceret elafgift i sommerhuset, er du meget velkommen til at kontakte os.

Nedsat elafgift er ikke kun for sommerhuse

De nye regler for nedsat elafgift i sommerhuse har eksisteret for helårsboliger i flere år. Du kan således ikke blot få billigere el i sommerhuset, men også på din faste bopæl.

Reglerne er de samme, hvad angår din helårsbolig. Det er ansøgningsprocessen også.

Du kan få nedsat elafgift med tilbagevirkende kraft i op til 3 år.