Hvad er elafgiften?

Når du betaler din elregning, betaler du også en afgift til staten. Det gælder, uanset hvilken elleverandør du vælger. Afgiften på el er ens for alle, og som elleverandør har vi ikke indflydelse på, hvor stor afgiften er. Vi opkræver blot elafgiften på vegne af staten.

Lavere elafgift i første halvdel af 2023

Som led i regeringens hjælpepakke har elafgiften været sænket fra den 1. januar 2023 til den 1. juli 2023. Den 1. juli blev elafgiften på 87,13 øre pr. kWh inkl. moms genindført

Reduktion af elafgiften

Husstande med elradiatorer, varmepumper eller jordvarme som primær varmekilde kan få reduktion i elafgift på alt elforbrug over 4.000 kWh.

Og har du en ladeboks, kan du få refunderet elafgiften (med undtagelse af minimumssatsen på 0,4 øre pr. kWh), hvis du har en serviceaftale, og du ikke har solceller eller allerede får nedsat afgiften i forbindelse med opvarmning med el.  Hvis du gerne vil vide mere om betingelserne for at søge reduktion i elafgiften, er du velkommen til at kontakte kundeservice på tlf. 70 20 35 70.


Du kan påvirke din elregning gennem valg af energiselskab

Den eneste post på din elregning, du selv kan påvirke er antallet af forbrugte kWh samt prisen på din el og eventuelle abonnement.

Antallet af forbrugte kWh kan du nedbringe gennem forskellige energiforbedringer og energisparetips

Prisen på el kan du påvirke ved at vælge elleverandør med omhu og beslutte dig for at købe el hos det energiselskab, der kan give dig den laveste samlede pris.