Er du blandt vores miljøbevidste kunder?

3 ud af 4 el-kunder er opmærksomme på at spare på strømmen. Er du en af dem? Så får du her endnu flere tips til, hvordan du får et lavere strømforbrug og dermed både skåner din pengepung og miljøet.

De danske el-forbrugere er generelt miljøbevidste. I en nyligt foretaget analyse af danskernes elvaner og strømforbrug angav 3 ud af 4 nemlig, at de enten altid eller ofte er opmærksomme på at spare på strømmen.

Det er vi glade for.

Vi vil nemlig gerne værne om miljøet, bakke op om den grønne omstilling og sørge for lave elregninger. Alle 3 ting noget der er muligt, når vores kunder er bevidste om at spare på strømmen i hverdagen.

 

Effektiv udnyttelse af strømmen skåner miljøet

Selvom du allerede bidrager til den grønne omstilling ved at vælge vindmøllestrøm fra Gasel, påvirker du yderligere miljøet positivt, når du bruger din el med omtanke.

Til hver vindmølle der skal produceres, transporteres, opsættes og vedligeholdes, er der nemlig enten direkte eller indirekte behov for råstoffer eller fossile brændstoffer. For eksempel anvendes der aluminium og kobber til nogle af vindmøllens enkelte komponenter - og brændstof til både lastbiler og skibe, der skal transportere de imponerende mølledele.

Jo mere effektivt strømmen fra vindmøller udnyttes, jo færre ressourcer er der brug for. Derfor vil et lavere strømforbrug i hjemmene yderligere komme miljøet til gavn.

Der arbejdes således også konstant på at producere mere energieffektive vindmøller på vejen mod den grønne omstilling.

 

Økonomiske fordele til dig der sparer på strømmen

Hvor mange penge du årligt kan spare ved at tænke over, hvor meget el din husstand bruger, afhænger af flere ting. Blandt andet hvor højt dit elforbrug er i forvejen, hvor gode elvaner du har, hvor stor din husstand - og hvilken energimærkning dine hvidevarer og elektronik har.

De angivne tal herunder er derfor gennemsnitlige, men kan alligevel give dig en idé om, hvor mange penge du årligt kan spare med blot få tiltag.

 

Undgå stand by

En gennemsnitlig husstand bruger omkring 400 kWh om året alene på at have hjemmets elektronik stående på standby i stedet for at slukke direkte for apparatet.

Det svarer til omkring 800 kroner årligt. Penge der er nemt sparet ved at bruge en el-spareskinne eller ved at slukke direkte på stikkontakten.

 

Udskift den gamle cirkulationspumpe

Du skænker sikkert ikke husstandens cirkulationspumpe mange tanker. Har du en ældre model der kører konstant, kan det dog blive en fordel at gøre det.

Ifølge Sparenergi.dk kan du nemlig spare op til 700 kroner om året, hvis du udskifter den gamle cirkulationspumpe til en nyere, som tilpasser sig varmebehovet løbende.

 

Brug LED-pærer

I en gennemsnitlig husstand står belysningen for 12% af det samlede strømforbrug. Èn LED-pære med en effekt på 10 W vil bruge omkring 11 kWh om året, hvis den er tændt 3 timer om dagen. Det svarer til en årlig udgift på 22 kroner.

Én halogenpære med energimærke C vil derimod bruge, hvad der svarer til 76 kroner om året. Det giver en årlig besparelse på omkring 1000 kroner, hvis hjemmet har sammenlagt 20 elpærer.

 

Gode tips til energibesparelser i hverdagen

På Gasel.dk har vi flere artikler, som giver dig konkrete tips til energibesparelser. Fordi du allerede er god til at spare på strømmen, kender du muligvis allerede nogle af de tips, artiklerne indeholder. Men måske er der også nogle, du endnu ikke benytter dig af?

 

Gode konkrete tips

På siden Energibesparelser i hjemmet får du 25 konkrete tips og tricks til, hvordan du holder forbruget af strøm nede og dermed giver dig selv en lavere elregning.

 

Strømbesparelser på hvidevarer

Særligt hvidevarerne i hjemmet er blandt de apparater, der bruger mest strøm. Derfor kan du i særdeleshed opnå både økonomiske og forbrugsmæssige besparelser ved at gå dine vaner og dine hvidevarers energimærkning efter i sømmene.

 

Spar penge på strømforbruget til elektronik

En anden stor strømsluger i de danske hjem er hverdagens elektronik, som tv, pc, smartphones og spillekonsoller.